Over Dat Doen Wij Ook

Wie is Raymond?

Raymond is een geboren en getogen Hagenees en komt nog steeds graag in de stad: van het bakkie bij Florencia tot aan het surfen in Scheveningen. Hij heeft na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de bouw de overstap naar het jongerenwerk gemaakt en heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond.  Sindsdien werkt hij voor en met risicojongeren die net die extra aandacht nodig hebben om verder te komen.

 

Dat doen wij ook

In 2002 startte hij het eerste project van Dat Doen Wij Ook. Dat werd een reis naar Roemenië met jongeren bij wie het op school of thuis niet goed ging. In Roemenië hielpen zij een buurtcentrum te bouwen voor de zigeuners in een van de armste gebieden. Hun deelname en ervaringen werden gebruikt om ook hun eigen leven weer op de rails te krijgen. Later volgden er nog vele reizen naar Roemenië, Suriname en Sri Lanka na de Tsunamiramp.  Daar kwamen al snel andere projecten bij zoals trips naar het vernietigingskamp Auschwitz, roei-expedities met jongeren en alternatieve onderwijsprojecten.

 

En verder

Raymond heeft voor diverse opdrachtgevers in verschillende steden projecten opgezet en uitgevoerd om jeugdproblematiek in kaart te brengen, contacten te leggen met jeugdgroepen, jongeren te begeleiden naar onderwijs en jonge jeugd bij de wijk te betrekken. Alles op de creatieve, opvallende manier die eigen is voor Raymond.

 

Dat doen wij ook met….

Dat Doen Wij Ook sluit zoveel mogelijk aan bij professionals, vrijwilligers en sleutelfiguren in de sociale omgeving. Om projecten zo goed mogelijk vorm te geven werkt Dat Doen Wij Ook veel samen met Niwibi en Dave.

Dave is naast jongerenwerker, die door zijn hele manier van doen en zijn als geen ander contact weet te leggen op straat, een getalenteerd kunstenaar en samen hebben zij al heel wat creatieve projecten met oude en jonge jeugd uitgevoerd waaronder diverse pimp my hood-activiteiten.

Niwibi is het bedrijfje van Nicole. Nicole houdt scherp, zorgt dat de probleemstelling én de oplossing niet uit het oog verloren worden, schrijft makkelijk en heeft als grote kracht dat zij organisaties, beleid en uitvoering en de wereld van jongeren en volwassenen weet te verbinden.